Η ώρα της απόφασης ! Η ώρα της δικής σου επιλογής!

Όταν μιλάμε για τα θέματα σωτηρίας, αιωνίου ζωής και το τι είναι ο Θεός και τι είναι το θέλημα του για εμάς τους ανθρώπους που είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Θα τολμούσα να πω το σοβαρότερο από όλα τα πράγματα που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος άνθρωπος στην σύντομη και επίγεια ζωή του είναι το θέμα της σωτηρίας του και που θα περάσει την αιωνιότητα του.

Η αιωνιότητα και η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να το αγνοεί κανείς ! Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να εμπιστεύεσαι την σωτηρία της ψυχής σου σε ανθρώπους ή σε εκκλησιαστικά συστήματα και όχι στον τον Ιησού Χριστό και στο Λόγο του Θεού.

 

Ο Ιησούς Χριστός είπε για το πιο σημαντικό πράγμα πράγμα που υπάρχει , την σωτηρία της ψυχής μας…..

 « Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του;» Ιησούς Χριστός στο κατά Μάρκο Ευαγγέλιο 8:36-37 !

 

Αν και εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές αντιλαμβάνεσαι την σπουδαιότητα της σωτηρίας της ψυχής σου και το που θα περάσεις την αιωνιότητα τότε διάβασε με προσοχή τα παρακάτω που περιγράφουν με ποιο τρόπο μπορεί να σωθεί κάποιος και τι σημαίνει να έχεις βεβαιότητα ότι έχεις σωτηρία και αιώνια ζωή !

 

 

 

 

Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ; ΑΡΑΓΕ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΜΕΝΟΣ; ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ;

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή για να σωθεί κάποιος πρέπει να «αναγεννηθεί». Αυτή η «αναγέννηση» γίνεται μόνο όταν είσαι σε ηλικία που μπορείς να ακούσεις, να καταλάβεις και να πιστέψεις συνειδητά στον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό σου σωτήρα. Είναι δηλαδή μια προσωπική σου απόφαση να εμπιστευτείς τον Ιησού Χριστό και  να Τον επικαλεστείς σαν Σωτήρα σου. Είναι βιβλικό να κάνουμε μια προσευχή στον Ιησού Χριστό και να Του ζητήσουμε να έρθει στην καρδιά μας και να μας σώσει. Αν δεν έχεις κάνει ποτέ μια προσευχή στον Χριστό δοκίμασε να κανείς και εσύ την παρακάτω προσευχή και θα διαπιστώσεις ο ίδιος ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και άκουσε την προσευχή σου :

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

«Ιησού Χριστέ σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Σε ευχαριστώ που ήρθες στην γη να πεθάνεις για τις αμαρτίες μου. Αναγνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και δεν μπορώ να σωθώ μόνος μου αλλά αυτήν την στιγμή μετανοώ και θέλω να με συγχωρέσεις και να έρθεις στην καρδιά μου. Σου ζητώ να με αναγεννήσεις με το Πνεύμα σου το Άγιο για να έχω ειρήνη στην καρδιά μου και την βεβαιότητα της αιωνίου ζωής. Αμήν».

 

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ;

Αν έκανες αυτήν την προσευχή με πίστη (ή κάποια παρόμοια προσευχή με δικά σου λόγια) να είσαι σίγουρος ότι ο Χριστός σε άκουσε και θα δεις την δύναμη Του αλλά και την παρουσία Του στην ζωή σου. Έτσι δεν θα έχεις καμία αμφιβολία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός γιατί αναστήθηκε. Από εδώ και πέρα να μελετάς τον Λόγο του Θεού την Καινή Διαθήκη τακτικά για να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό καλύτερα αλλά και για να αυξηθείς πνευματικά. Να προσεύχεσαι όσο πιο συχνά μπορείς στον Θεό που είναι ο Ουράνιος Πατέρας σου στο όνομα του Ιησού Χριστού γιατί ο Θεός είναι «ο ακούων και απαντών προσευχάς». Θα ήταν καλό να βρεις και να κάνεις παρέα μαζί με άλλους συνειδητούς και «αναγεννημένους» χριστιανούς, αυτό θα σε βοηθήσει και θα σε ενθαρρύνει και σένα στην πίστη σου αλλά και στην πορεία σου με τον Χριστό !

 

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !

Αν δεν έχεις καταλάβει την ανάγκη σου για τον Ιησού Χριστό και πως εσύ είσαι αυτός που χρειάζεται την αιώνια ζωή που ο Ιησούς Χριστός προσφέρει δωρεάν σε όσους Τον πιστεύουν και Τον επικαλούνται δες τα παρακάτω χωρία (εδάφια) από την Αγία Γραφή που μιλάνε για την ανάγκη της σωτηρίας του κάθε ανθρώπου αλλά και την προσωπική του ευθύνη να ενδιαφερθεί

γι’ αυτό το δώρο :

1) Το πρώτο είναι στο Μάρκο Ευαγγέλιο κεφάλαιο 8 και χωρία 36-37 λέει ο Ιησούς Χριστός τα εξής : { 36 Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; 37 Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του; }

 

2) Το δεύτερο είναι στην προς Εβραίους επιστολή κεφαλαίο 2 και χωρία 1-3 (2:1-3) : { Γι’ αυτό, εμείς πρέπει να προσέχουμε περισσότερο σε όσα ακούσαμε, για να μη ξεπέσουμε ποτέ.2 Επειδή, αν ο λόγος που μιλήθηκε διαμέσου αγγέλων έγινε βέβαιος, και κάθε παράβαση και παρακοή έλαβε δίκαιη ανταπόδοση,3 πώς εμείς θα ξεφύγουμε, αν αμελήσουμε μια τόσο μεγάλη σωτηρία; Η οποία, αφού άρχισε να διακηρύσσεται διαμέσου τού Κυρίου, βεβαιώθηκε σε μας από εκείνους που άκουσαν· }

 

3) Το τρίτο είναι στο Ματθαίο 13:9 όπου ο Ιησούς λέει : { Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.} Εννοεί να έχει πνευματικά αυτιά για να μπορεί να καταλαβαίνει πνευματικά πράγματα !

 

4) Και η υπόσχεση του Χριστού είναι στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 6:37-40: { 37 Κάθε τι που μου δίνει ο Πατέρας, θαρθεί σε μένα· και εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω· 38 επειδή, κατέβηκα από τον ουρανό, όχι για να κάνω το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με απέστειλε.39 Και το θέλημα του Πατέρα, που με απέστειλε, είναι τούτο: Κάθε τι που μου έδωσε, να μη απολέσω τίποτε απ’ αυτό, αλλά να το αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.40 Και το θέλημα εκείνου που με απέστειλε είναι τούτο: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ’ αυτόν, να έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.}

 

Εσύ τι θα κάνεις με την ζωή σου; Ποια απόφαση θα πάρεις; Που επιλέγεις να περάσεις την αιωνιότητα σου; Όταν φέρνεις στο μυαλό σου τον Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε και για εσένα πως αντιδράς; Προσπερνάς σαν να μην σε αφορά το θέμα και στρέφεις αλλού το βλέμμα σου ή η καρδιά σου γονατίζει από σεβασμό και ευγνωμοσύνη γι’ Αυτόν που σταυρώθηκε από αγάπη για εσένα ;

 

Άραγε θέλεις να έχεις μια ζωντανή σχέση με τον αληθινό Θεό τον Δημιουργό του σύμπαντος δια του Ιησού Χριστού  ή δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που ο Χριστός έχει να σου δώσει ; Και το δώρο του Χριστού για σένα είναι η αιώνια ζωή ! Εσύ αποφασίζεις αλλά από την απόφαση που θα πάρεις σε σχέση με τον Ιησού αν θα Τον δεχτείς στην καρδιά σου ή θα Τον απορρίψεις θα καθορίσει και την αιωνιότητα σου ! Σε ποιανού χέρια λοιπόν θα εμπιστευτείς το αιώνιο μέλλον σου ;

 

 

 

Για την ψυχή σου εσύ αποφασίζεις αλλά να θυμάσαι ότι θα είσαι και αυτός που θα υποστείς τις συνέπειες της επιλογής σου είτε αυτό είναι ο Ιησούς Χριστός προς σωτηρία είτε η απόρριψη του του Ιησού Χριστού σαν Σωτήρα και Κύριο και θα προτιμήσεις να πιστεύεις σε θεωρίες ανθρώπων και διδασκαλίες ή θρησκευτικά συστήματα που επινόησαν οι άνθρωποι και καμία σχέση δεν έχουν με τον Ιησού Χριστό και το άγιο θέλημα του Θεού όπως μας το έδωσε και το διαβάζουμε μέσα στην Αγία Γραφή !

 

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάρεις την σωστή απόφαση !